Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština - gramatická cvičení II. (ORJ / RGCB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ORJ / RGCB2 - Ruština - gramatická cvičení II., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Opakování časování sloves a skloňování podst.jmen. Kategorie životnosti/neživotnosti.2. Přídavná jména - přídavná jména jakostní a vztahová3. Přídavná jména tvrdá a jejich skloňování4. Přídavná jména měkká a jejich skloňování5. Jmenné tvary přídavných jmen6. Stupňování přídavných jmen7. Číslovky se zaměřením na číslovky základní a řadové8. Zájmena - jednotlivé skupiny zájmen a jejich skloňování - zájmena osobní9. Zájmena přivlastňovací, zájmena ukazovací10. Zájmena tázací a vztažná11. Zájmena určovací12. Zájmena neurčitá13. Zájmena záporná14. Příslovce. Předložky. Spojky. Shrnutí, opakování.

Získané způsobilosti

Student zvládne vybrané jevy ruské morfologie tak, že bude schopen gramaticky správně se v ruštině vyjadřovat ústně i písemně a samostatně dále rozvíjet své znalosti a dovednosti.

Literatura

Rjabuškina, S.V.:. Morfologija sovremennogo russkogo jazyka. Praktikum. Moskva 2009. Charvátová J. Pomocné materiály z ruské gramatiky, Praha. 1987. Čára, V. a kol.:. Ruská mluvnice pro střední školy. Praha 1997. Balcar M. Sbírka cvičení k ruské gramatice, Praha. 1996.

Požadavky

Pravidelná účast a práce v seminářích, zvládnutí učební látky.

Garant

PhDr. Marta Vágnerová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Marta Vágnerová, Ph.D.