Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština- komunikační strategie II. (ORJ / RKSB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ORJ / RKSB2 - Ruština- komunikační strategie II., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní seminář. Organizační záležitosti. Plán výuky. Požadavky.2. Téma: Móda - nová lexika.3. Téma: Společnost - nová lexika. Barvou proti stresu.4. Téma: Člověk a příroda, životní prostředí - nová lexika.5. Téma: Jídlo, stravování - nová lexika. Dialogy.6. Téma: Rodina a příbuzní. Životopis.7. Téma: Byt a jeho zařízení. Popis.8. Téma: Obchod a nakupování. Běžné životní situace.9. Téma: Zdraví - u lékaře, v lékárně, v nemocnici.10. Téma: Cestování.11. Téma : Město a vesnice - každodenní život.12. Pokračování tématu - dialogy, písemný projev.13. Kontrolní písemný test.14. Závěrečné setkání, zápočty.

Získané způsobilosti

Absolventi budou umět aplikovat získané vědomosti v praktickém jazyce, budou se umět logicky a srozumitelně vyjadřovat k běžným konverzačním tématům a rozumět ruskému mluvenému projevu.

Literatura

Volodina, G. I.:. A kak ob etom skazať? Specifičeskije oboroty razgovornoj reči. Moskva 2008. Denní tisk, časopisy, audiovizuální materiály, internet. Gardeia, U. a kol.:. Modernes Russisch "Okno". Stuttgart 1993. Volskaja, N. P. i dr.:. Možno? Nel´zja? Praktičeskij minimum po kul´turnoj adaptaciji v russkoj srede. Moskva 2008. Horváthová, M. - Anfilov, M.:. Ruská konverzace. Praha. 1995. Matyušová, Z.:. Textová mozaika (materialy na russkom jazyke). České Budějovice 2005. Matyušová, Z.:. Textová mozaika (materialy na russkom jazyke). České Budějovice 2010.

Požadavky

Zvládnutí slovní zásoby ke stanoveným tématům. Schopnost dialogu v ruštině.

Garant

doc. PaedDr. Zdeňka Matyušová, Ph.D.