Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština v právních a ekonom. textech (ORJ / RPTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ORJ / RPTB - Ruština v právních a ekonom. textech, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Co je to zločin?2. Je státní moc schopna bojovat s terorizmem?3. Organizovaný zločin, jeho znaky a druhy.4. Narkomanie, její vliv na lidský organizmus a na cestu zločinu.5. Ústava Ruské federace.6. Ekonomický systém a jeho funkce.7. Tržní systém ekonomiky.8. Poptávka a nabídka jako základní nástroje trhu.9. Stát a ekonomika.10. Daně a rozpočet.11. Ekonomický růst a životní prostředí.12. Rusko-české ekonomické vztahy: aktuální problémy.13. Etika a morálka podnikání.14. Rusko a trh EU. Internet a ekonomika.

Získané způsobilosti

Student bude schopen orientovat se v právních a ekonomických textech, chápat jejich specifiku, rychle vyhledávat potřebné informace, bude znát vybranou slovní zásobu včetně terminologie právní a ekonomické.

Literatura

Autentické materiály podle výběru vyučujícího. Chavronina, S. A. i kol.:. Kurs djla delovych ljudej. Finansy i banki. Moskva 1993. Filimonova, T. A.:. Russkij dlja meždunarodnogo sotrudničestva. Moskva 1993. Skácel, J., Mezulánik, J.:. Russkij jazyk v sfere biznesa. Karviná 1992. Dolženko, A.N. i dr.:. Sbornik dogovorov s disketkoj. Moskva 2008.

Požadavky

Práce v semináři. Splněné testy jako podmínka pro přistoupení ke zkoušce.

Garant

PhDr. Marta Vágnerová, Ph.D.