Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia a života na VŠ (FBI / 003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FBI / 003 - Úvod do studia a života na VŠ, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah cvičení:Vysoká škola a smysl její existence; co je smyslem vědy a akademické práce.Čím se liší vysoká škola od škol nižších ? Tvůrčí činnost, překryvy předmětů, curriculum studenta, studijní materiály, samostatnost studenta.Některé pojmy : vzdělávání primární, sekundární, terciární, VŠ univerzitní a neuniverzitní aj.Formy výuky a jejího průběhu, zkoušky a další formy kontroly, studijní normy, program a obor, kreditní systém, standardní doba a poplatky, přerušení, pojištění, stipendium, písemnosti.Průběh studia: typy, výsledek. Historie VŠ a tradice. Hodnocení VŠ a jejích programů. Studentské hodnocení.Věda: jak se dělá, financuje, hodnotí. Hodnocení institucí a vědců. Výsledky tvůrčí práce: publikace - vznik a vydání, typy.Prameny informací: jejich zdroje, reference pramene a její složky. Práce s literaturou. Databáze. Web of Knowledge : k čemu slouží, jak se k databázi dostat.

Literatura

Presentace použitá při kurzu i její textová verse doplněná vysvětlujícími poznámkami jsou studentům přístupné na webu fakulty a slouží jim i jako dodatečný zdroj informace.

Požadavky

Periodicita: běží každý akademický rok

Garant

doc. RNDr. Šárka Klementová, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Šárka Klementová, CSc.