Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz psaní všemi deseti a zprac. textu (FBI / 004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FBI / 004 - Kurz psaní všemi deseti a zprac. textu, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení se s hmatovou metodou psaní na klávesnici naslepo, rozložení kláves, úvod do výukového programu ZAV, alternativní výukové programy (2 hod.)2. Základy typografie - volba optimálního typu písma, desatero čitelnosti, členění a orientace v dokumentu (2 hod.)3. Typografická pravidla - dělení slov, správné užití spojovníku, pomlčky, nedělitelných mezer apod., rozdíly v užití v českém a anglickém textu. (2 hod.)4. Úprava písemností - ČSN 01 6910, tvorba osobní i obchodní korespondence (3 hod.)5. Základy práce s e-zdroji - vyhledávače, knihovní katalogy a databáze (2 hod.)6. Práce s textem - korektury, bibliografické citace, citační manažery, usnadnění při práci s MS Word (2 hod.)

Literatura

ČSN 01 6910, Úprava písemností zpracovaných textovými editory, 2007. E. Fleischmannová, O. Kuldová. Jak psát obchodní dopisy a jiné písemnosti, Fortuna, Praha, 2010. Kolektiv autorů, Slovník spisovného jazyka českého, Academia, Praha 1989. Kolektiv autorů ÚJČ, Pravidla českého pravopisu, Academia, Praha, 2010. S. Timothy, Grafický design. Základní pravidla a způsoby jejich porušování. Slovart 2008.

Požadavky

Periodicita: předmět běží každý rok

Garant

Mgr. Jana Šlancarová

Vyučující

Mgr. Jana ŠlancarováMgr. Jana Šlancarová