Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krajina euroregionů (KBE / 018)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / 018 - Krajina euroregionů, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:Hlavní náplní kurzu je exkurze do příhraniční oblasti, která je vymezená jako euroregion. Takové vymezení umožňuje srovnání vývoje krajiny na malém prostoru vlivem odlišných podmínek, zejména politických a socioekonomických. V každém roce bude exkurze vedena do jiného euroregionu v českém pohraničí s cílem porovnat využití území (land use) a krajinou strukturu obou sousedních zemí. Studenti budou mít příspěvky k předem zadaným tématům a lokalitám. Na konci kurzu bude závěrečná diskuze s cílem určit podíl vlivu jednotlivých krajinotvorných procesů na výsledném uspořádání krajiny.Obsah cvičení:Cvičení zahrnuje 3 dvouhodinové pracovní schůzky, na kterých si studenti vyberou témata k jednotlivým zastávkám exkurze a připraví si k nim krátkou prezentaci.

Literatura

Forman, R. T. T., Godron, M. (1986): Landscape ecology. John Wiley and Sons. New York. Löw, J., Míchal, I. (2003): Krajinný ráz. Lesnická práce. Kostelec nad Černými lesy. 553s. Robert N. Coulson and Maria D. Tchakerian (2011): Basic Landscape Ecology. KEL Partners Incorporated.

Požadavky

Periodicita: předmět běží každý rok

Garant

RNDr. Martin Hais, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Martin Hais, Ph.D.RNDr. Veronika KadlecováRNDr. Martin Hais, Ph.D.RNDr. Veronika Kadlecová