Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé regresní metody (KBE / 051)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / 051 - Pokročilé regresní metody, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:Lineární, zobecněné lineární a zobecněné aditivní modely; lineární modely se smíšenými efekty - vnořené vs. (částečně) zkřížené náhodné efekty, modelování korelační struktury, GLMM, GAMM; analýza přežívání s náhodnými efekty, zero-inflated a zero-truncated modely, pokročilé regresní stromy a náhodné lesy, analýza fylogenetických dat, analýza bodových uspořádání, výběr modelu - klasické postupy a postupy založené na úspornosti, průměrování modelů; boostrap a jacknifeObsah cvičení:Doplňují přednášku, nejsou časově oddělena - prolínají se

Literatura

A. Zuur et al. (2009): Mixed effect models and extensions in ecology with R. Springer. K.P. Burnham & D.R. Anderson (1998): Model selection and multimodel inference. 2nd edition, Springer.

Požadavky

Periodicita: předmět běží v akademických letech začínajících lichým letopočtem (např. 2015/2016).Speciální kurz doktorského studijního oboru Fyziologie a vývojová biologie, Biologie ekosystémů, Botanika, Zoologie, Entomologie a Hydrobiologie.

Garant

doc. RNDr. Petr Šmilauer, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Šmilauer, Ph.D.doc. RNDr. Petr Šmilauer, Ph.D.