Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do komunikace (KBE / 106)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / 106 - Úvod do komunikace, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1. Subjekt komunikace I. (osobnost, typologie osobnosti). 2. Subjekt komunikace II. (emoční a sociální inteligence). 3. Komunikační kontexty (sociální skupiny a sociální role). 4. Interpersonální komunikace - neverbální komunikace. 5. Interpersonální komunikace - verbální komunikace. 6. Interpersonální komunikace - písemná komunikace a předávání informací. 7. Řešení konfliktů a zvládání krizí. 8. Public relations - komunikace s veřejností. 9. Komunikace se sdělovacími prostředky. 10. Etická pravidla komunikace. 11. Komunikační nástroje v oblasti ŽP - eko-poradenství. 12. Komunikační nástroje v oblasti ŽP - ekologická výchova a vzdělávání. 13. Komunikační nástroje v oblasti ŽP - zapojení veřejnosti do rozhodování.Obsah cvičení:Nácvik komunikačních technik a dovedností; kamerová zkouška vlastního vystoupení.

Literatura

Čepelka, O. 1997 Práce s veřejností v nepodnikatelském sektoru. Nadace Omega, Liberec. De Vito, J.A. 2001 Základy mezilidské komunikace. Grada, Praha. Golemann, D. 1997 Emoční inteligence. Columbus, Praha. Němec, P. 1993 Public relations: Zásady komunikace s veřejností. Management Press, Praha. Němec, P. 1996 Public relations: Praxe komunikace s veřejností. Management Press, Praha. Němec, P. 1999 Public relations: Komunikace v konfliktních a krizových situacích. Management Press, Praha. Plamínek, J. 1994 Řešení konfliktů a umění rozhodovat. Argo, Praha. Vybíral, Z. 2000 Psychologie lidské komunikace. Portál, Praha.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

PhDr. Jana Vrbová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Petr KratochvílPhDr. Jana Vrbová, Ph.D.PhDr. Petr KratochvílPhDr. Jana Vrbová, Ph.D.