Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Produkční ekologie (KBE / 128)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / 128 - Produkční ekologie, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Bilance záření a tepla v biosféře. Vztah těchto bilancí ke koloběhu vody a k dalším látkovým tokům a bilancím v přírodě a lidské společnosti. Základy ekologie primární a sekundární produkce rostlin, živočichů a mikroorganismů. Energetika potravních řetězců a sítí. Ekologická energetika a účinnosti využití energie v přírodě a v lidské společnosti.Obsah cvičení:Měření tepelné bilance a výpočet evapotranspirace porostu. Hodnocení intercepce dopadajícího záření porostem. Zjišťování biomasy a odhady čisté primární produkce vegetace. Analýza růstu rostlin: kultivační pokus. Hodnocení sekundární produkce drobných savců: fakultativní úloha. Exkurze na zařízení využívající obnovitelné zdroje energie.

Literatura

Capra, F. 1996. The Web of Life. Anchor Books, New York. Duvigneaud, P. 1988. Ekologická syntéza. Academia, Praha. Dykyjová, D. 1990. Metody studia ekosystému. Academia, Praha. Losos, B. Et al. 1984. Ekologie živočichů. SPN, Praha. Moldan, B. 1994. Životní prostředí. Centrum UK pro ot. Živ. Prostř., Praha. Odum, E.P. 1973. Základy ekologie. Academia, Praha. Odum, H.T. 1971. Environment, Power and Society. Wiley-Interscience, New York. Pátý, L. Ed. 1979. Fyzika a ekologie. JČMF, Praha. Schrödinger, E. 1994. What Is Life? Cambridge University Press, Cambridge, UK.

Požadavky

Periodicita: pouze v akademickém roce začínajícím lichým letopočtem (např. 1999/2000).

Garant

doc. Dr. Keith Raymond Edwards

Vyučující

doc. Dr. Keith Raymond EdwardsRNDr. Jan Květ, CSc.doc. Dr. Keith Raymond Edwards