Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GIS I. (KBE / 548)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / 548 - GIS I., Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah cvičení:1) Úvod do předmětu - obecná charakteristika GIS, základní pojmy, data vektorová, data rastrová, zdroje dat, kvalita dat.2) Prostředí ArcGIS 9, geografická data, formát dat, ArcCatalog, ArcMap, Toolbox.3) Projekt, práce s vrstvami, práce s atributy, vytváření legend a popisků.4) Práce s geodatabází, tvorba výstupů5) Souřadnicové systémy, zobrazení dat v různých projekcích, zadávání souřadnicového systému vrstvám.6) Dotazování na data, vytváření nových vrstev na základě výběru.7) Prostorové operace s daty (oříznutí dat, průnik dat, buffer)8) Prostorové operace s daty (propojení dat, práce databázemi, výpočet atributových hodnot)9) Tvorba dat - Práce s GPS10) Tvorba dat - digitalizace11) Práce s rastrem - ukázka rastrových dat, georeference12) Základní operace s rastry

Literatura

Chrisman, N.: Exploring Geographic Information Systems. Weinheim, John Wiley & Sons, Inc., New Your, Chichaster, Brisbane, Toronto, Singapore, 1996. P. A. Burrough, R. A. McDonnell: Principles of Geographical Information Systems. Oxford University Press, Oxford, 1998.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

Ing. Eva Semančíková

Vyučující

RNDr. Martin Hais, Ph.D.Ing. Eva Semančíková