Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět GIS a DPZ v přírodních vědách (KBE / 561)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBE / 561 - GIS a DPZ v přírodních vědách, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednáškyHistorie a základní principy DPZ; Družicové systémy a jejich vlastnosti; Spektrální projev vegetace; Spektrální projev vody, DPZ ve viditelné části spektra, DPZ v blízkém a středním IČ, DPZ v termální části spektra, Vybrané problémy řešené pomocí distančních dat (regionální - globální úroveň): odlesnění, záplavy, desertifikace, úbytek kontinentálního a horského zalednění.Obsah cvičeníZáklady práce s distančními daty pro potřeby magisterských prací; Data volně stažitelná z internetu; základy práce v programu IDRISI; volně stažitelné programy pro práci s družicovými daty (MULTISPEC).

Literatura

Dobrovolný, P. (1998): Dálkový průzkum Země, digitální zpracování obrazu. Scriptum. Brno. Jensen, J.R. (2000): Remote Sensing of the Environment: An Earth Resource Perspective, Upper Saddle River: Prentice-Hall. Lillesand, T.M., Kiefer, R.W., Chipman, J.W. (2004): Remote Sensing and Image Interpretation. John Wiley and Sons. New York.

Požadavky

Periodicita: předmět běží každý rok

Garant

RNDr. Martin Hais, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Martin Hais, Ph.D.RNDr. Martin Hais, Ph.D.