Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum mnohorozměrné analýzy ek. dat (KBO / 130)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBO / 130 - Praktikum mnohorozměrné analýzy ek. dat, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Obsah cvičení:Posluchači by měli do první blokové části turnusu vstupovat s již rozmyšleným stručným představením zvoleného odborného problému a s již sebranými daty, jejichž strukturu také objasní v rámci své úvodní prezentace. Po každé prezentaci bude následovat společná diskuse, ve které budou probírány možnosti vyhodnocení dat. Ve zbylém čase prvního bloku praktika začnou posluchači svá data zpracovávat a oba přednášející jim budou v tomto čase k dispozici pro konzultace. Na konci prvého bloku praktika dostane každý z posluchačů zadaný druhý (sekundární) projekt, na kterém bude pracovat v období mezi dvěma bloky a také na počátku druhého bloku praktika. Sekundární projekt bude zvolen tak, aby problematika (typ otázek, typ studovaných organismů, časová a prostorová škála) byla co nejvíce odlišná od primárního projektu. Zadání sekundárního projektu až na konci prvého bloku by mělo zajistit aktivnější účast posluchačů v průběhu diskuse o řešení všech projektů. Během druhého bloku praktika odevzdá posluchač písemnou zprávu o svém řešení sekundárního projektu a bude ústní formou prezentovat závěry svého primárního projektu. Na každou prezentaci bude navazovat diskuse, kterou bude řídit posluchač, který měl tento projekt zadán jako svůj sekundární projekt.

Literatura

Jongman R. H. et al. (1987): Data analysis in community and landscape ecology. - Pudoc, Wageningen. Lepš, J. & Šmilauer, P. Mnohorozměrná analýza ekologických dat. Pravidelně obnovovaná verse na internetu. Mead R. (1988): The design of experiments. - Cambridge University Press.

Požadavky

Periodicita: v akademickém roce začínajícím lichým letopočtem (např. 2015/2016).Speciální kurz doktorského studijního oboru Fyziologie a vývojová biologie, Biologie ekosystémů, Botanika a Entomologie

Garant

prof. RNDr. Jan Lepš, CSc.doc. RNDr. Petr Šmilauer, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Jan Lepš, CSc.doc. RNDr. Petr Šmilauer, Ph.D.