Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná mykologie (KBO / 301)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBO / 301 - Aplikovaná mykologie, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Příprava základního inokula a způsoby pěstování jedlých a léčivých hub Chrakteristika jedlýcha léeivých druhu, diagnostika a determinaceZpusoby a možnosti pistování – technologie, metodyPraktické izolace mycelií in vitro, poíprava media, substrátu a praktická inokulace (studenti si mohou doma vypistovat)Význam a praktické využití ektomykorhizních hub s ohledem na udržitelný rozvoj krajiny a lesního hospodářstvíCharakteristika a determinace mykorhizních spoleeenstev Možnosti praktického a komereního využití Izolace in vitro, umělé inokulace, význam pro růst a vývoj rostlin Význam a praktické využití entomopatogenních a mykoparazitických hub Interakce houba-houba a houba –hmyz, praktické využití Aplikace na hmyz a na parazitické houby Houby a biotechnologie – využití sekundárních metabolitů, produkce antibiotik, aflatoxinů a průmyslových organických kyselin Využití hub v průmyslu, aflatoxiny, sekundární metabolity, jejich výynam a využití exkurzeObsah cvičení:Tématicky navazuje na přednášky

Literatura

Cooke RC., Whipps JM (1993) Ecophysiology of Fungi:, pp 335 Blackwell Scientific . Gryndler M (2004) Mykorhizní symbióza: O soužití hub s kořeny rostlin. Pp366 Academia. Noris JR, Read D, Varma AK (1989) Techniques for mycorrhizal research eds.: Methods in Microbiology, AP Press. Smith E a Read J Mycorrhizal Symbiosis. 2nd edition. Academic Press, London 1997. The mycota, Vol. I-VII Brown, Alistair J.P. (Ed.) 2001-2006.

Požadavky

Periodicita: pouze v akademickém roce začínajícím sudým letopočtem (např. 2000/2001).

Garant

Ing. Miloslava Kavková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Miloslava Kavková, Ph.D.Ing. Miloslava Kavková, Ph.D.