Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Architektura rostlin (KBO / 303)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBO / 303 - Architektura rostlin, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Přenáškový cyklus je zaměřen na funkční morfologii vegetativního růstu rostlin. Seznamuje posluchače s vývojem pojetí růstové formy rostlin v minulosti, s nejdůležitějšími klasifikacemi růstových forem, se současnými představami o vztahu formy a funkce v architektuře rostlin a s modelováním prostorového růstu. Diskutovány budou důsledky architektury rostlin pro ekologii společenstev a populací.Obsah cvičení:V praktické části kursu, která bude probíhat formou víkendového terénního cvičení na stanici Lužnice BU AV ČR Třeboň, budou mít posluchači příležitost seznámit se s vybranými aspekty architektury rostlin na živých objektech.

Literatura

Hallé F., Oldeman R.A.A. et Tomlinson P.B. 1978. Tropical trees and forests. An architectural analysis. - Springer Verlag, Berlin. Kaplan D. 2001. The science of plant morphology: definition, history, and role in modern biology. – Am. J. Bot. 88: 1711-1741. Kirchoff B.K. [ed.] 2001. From Agnes Arber to new explanatory models for vascular plant development. Ann. Bot. 88: 1103-1217. Klimeš L., Klimešová J., Hendriks R. et van Groenendael J. 1997. Clonal plant architecture: a comparative analysis of form and function. - In: H. de Kroon et J. van Groenendael [eds.]: The ecology and evolution of clonal plants. - Backhuys Publishers, Leiden, The Netherlantds, p 1 - 29. Troll W. 1954. Praktische Einführung in Pflanzenmorphologie. 1. Teil: Der vegetative Aufbau. - Gustav Fischer, Jena. White J. 1979. The plant as a metapopulation. - Ann. Rev. Ecol. Syst. 10: 109-145.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

doc. RNDr. Jitka Klimešová, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jitka Klimešová, CSc.doc. RNDr. Jitka Klimešová, CSc.