Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie a morfologie rostlin (KEBR / 205)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEBR / 205 - Anatomie a morfologie rostlin, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Rostlinná pletiva, jejich vznik a typy, komplexní pletiva, systémy pletiv jako funmční jednotky. Primární a druhotná stavba rostlin.Anatomie kořene. Anatomie stonku a listu. Anatomie květu a semen. Embryologie nahosemenných a krytosemenných rostlin. Morfologie kořene. Morfologie stonku. Morfologie listu. Morfologie květu. Květenství, květní vzorce a diagramy. Morfologie semen a plodů.Obsah cvičení:Seznámení s konkrétními objekty. Anatomické řezy. Výklad morfologie na živém i konzervovaném rostlinném materiálu.

Literatura

Bel Adrian, D.: Plant form:an illustrated guide to flowering plant morphology. Oxford 1993. Beneš, K.: Úvod do anatomie a embryologie rostlin. Biol. fak. JU, Č. Budějovice 2000. Erdelská, O.: Embryologie krytosemenných rastlin. Veda, Bratislava 1981. Esau, K.: Plant anatomy Wiley, New York 1953. Gifford, E. M., Foster A. S.: Morphology and evolution of vascular plants. New York 1989. Kaussmann, B.: Pflauzenanatomie Fischer, Jena 1963. Luxová, M.: Anatomie a morfologie rostlin. SZN, Praha 1974. Slavíková, Z.: Morfologie rostlin, UK, Praha 1984. Štech, M.: Úvod do morfologie rostlin. Biol. fak. JU, Č. Budějovice 2001. von Denfer, J. et al .: Lehrbuch der Botanik fur Hochschulen („Strasburger“), Fischer, Jena 1994. Weberling, F.: Morphology of flowers and inflorescences. Cambridge 1992.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

Mgr. David REŇÁK, Ph.D.Ing. Milan Štech, Ph.D.

Vyučující

Ing. Milan Štech, Ph.D.Ing. Milan Štech, Ph.D.