Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronová mikroskopie pro biology II. (KEBR / 627)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEBR / 627 - Elektronová mikroskopie pro biology II., Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Imunoelektronová mikroskopie s neznačenými a značenými protilátkami a jejich aplikace. Kryometody v biologické elektronové mikroskopii. Mikrovlny v přípravě biologických preparátů pro EM. Visualizace biologických makromolekul. Autoradiografie. Obrazová analýza, trojrozměrné rekonstrukce. Morfometrie a stereologie. Elektronová mikroanalýza (kvalita, kvantita) biologických objektů. Elektronová difrakce a její aplikační možnosti v biologii. Nové mikroskopie (environmentální SEM, nízkonapěťový TEM a SEM, STM, AFM) a jejich biologické aplikace.Obsah cvičení:Příprava ultratenkých řezů, příprava a přímá visualizace kryořezů v TEM, možnosti identifikace krystalické struktury pomocí elektronové difrakce, určení velikosti částic v suspenzi pomocí SEM, zpracování měření v programu ImagePro-Plus.

Literatura

Robinson D. G. a kol.: Methods of Preparation for Electron Microscopy. Springer-Verlag, Berlin Heidelberg, 1987. Rýc M., Čiampor F., Wagner M.: Elektronová a imunoelektronová mikroskopie vevirologii. Avicenum, Praha, 1988.

Požadavky

Periodicita: pouze v akademickém roce začínajícím lichým letopočtem (např. 1999/2000).

Garant

Ing. Jana Nebesářová, CSc.

Vyučující

Ing. Jana Nebesářová, CSc.Ing. Jana Nebesářová, CSc.