Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Forenzní genetika a biologie (KGN / 222)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / 222 - Forenzní genetika a biologie, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:Vymezení základních pojmů, úvod do problematiky aplikace molekulární biologie ve forenzní geneticeCharakterizace DNA ve vztahu oboru forenzní genetiky (kvantita, kvalita, specifické vlastnosti)Biologické stopy a způsob jejich uchování a zpracováníOhledání místa činu, zajišťování biologických stop, orientační a specifické průkazy tělních tekutinPolymorfní oblasti a repetitivní sekvence na autozómechLiniové markery na Y-chromozómu a mitochondriální DNADatabázové zpracování výsledků forenzně-genetických analýzStatistické vyhodnocení výsledků forenzně-genetických metodDůkazní hodnota znalecké analýzy DNA - rozbor případůIdentifikace obětí masových katastrof a válečných konfliktů pomocí DNA analýzy kosterního materiáluDNA a legislativa v ČR a zahraničíCertifikace, akreditace, procesy zajištění kvalityArcheogenetika a genetická genealogie jako speciální metody ve forenzní geneticeObsah cvičení:Orientační a specifický průkaz tělních tekutinMikroskopická analýza vlasuIzolace DNA, kvantifikace, amplifikace a fragmentační analýzaStatistické vyhodnocení výsledků

Literatura

Butler J., Advanced topics in Forensic DNA typing: Methodology, 2011, Academic Press Elsevier. Butler J., Fundamentals of Forensic DNA Typing, 2009, Academic Press Elsevier. Články z věd. časopisů:. Croatian Medical Journal. Články z věd. časopisů:. Forensic Science International: Genetics. Fung W.K., Statistical DNA Forensics, 2008, Wiley. Články z věd. časopisů:. International Journal of Legal Medicine. Články z věd. časopisů:. Investigative Genetics. Články z věd. časopisů:. Journal of Forensic Sciences.

Požadavky

Periodicita: předmět běží každý rok

Garant

RNDr. Daniel Vaněk, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Daniel Vaněk, Ph.D.Ing. Kristýna SiglováMgr. Věra SLANINOVÁRNDr. Daniel Vaněk, Ph.D.