Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy genového inženýrství (KGN / 244)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / 244 - Základy genového inženýrství, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Kmeny E. coli v molekulární biologii, restrikční endonukleázy, další komerční nukleázy, DNA polymerázy a RNA polymerázy, další enzymy používané v molekulární biologii, radioaktivní a neradioaktivní značení DNA, klonování DNA v plasmidech a bakteriofágách, hybridizace DNA, jednotlivé detekční metody, PCR, sekvenování DNA, místně specifická mutagenese, sekvenční databáze a práce s nimi.Obsah cvičení:Isolace plasmidové DNA, restrikční štěpení a klonování DNA, značení DNA digoxigeninem multiprime metodou, koloniová hybridizace, southernova hybridizace vzorků DNA transgenních rostlin, PCR detekce transgenů v rostlinách.

Literatura

Sambrook J., Fritsch E. F., Maniati T.:Molecular cloning: a laboratory manual. Cold Spring Harbor Lab. Press, 1989. Skripta J. Vlasák: "Základy genového inženýrství" na TIXu.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

RNDr. Petr NGUYEN, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Petr NGUYEN, Ph.D.RNDr. Petr NGUYEN, Ph.D.