Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Molekulární biologie (KMB / 250)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMB / 250 - Molekulární biologie, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Bílkoviny a nukleové kyseliny, genetický kód, transferové RNA, translace, posttranslační úpravy a transport proteinů v buňce, transkripce u prokaryot a regulační mechanismy na úrovni transkripce, replikace-základní mechanismy, replikace E. coli, plasmidy a jejich replikační mechanismy, metylace a jiné modifikace DNA, reparace DNA, homologní a specifická rekombinace, sekvence eukaryotního genomu, organelové genomy, transkripce u eukaryot, sestřihové mechanismy RNA, ribozymy, editování RNA, DNA transposony bakteriální a eukarytoní, retroposony a retroviry, viry a bakteriofágy: morfologie, hlavní skupiny, replikační strategie.Obsah cvičení:Teoretické základy biochemických metod, doplňující semináře, testy.

Literatura

B. Levin: Genes VII, Oxford Univ. Press, 1999. B.A. Pierce: Genetics: A conceptual approach. Druhé vydání, W.H. Freeman a co., NY, 2005. KLONOVÁNÍ GENŮ A ANALÝZA DNA. ÚVOD T. A. BROWN, 5. vydání, Blackwell Publishing, 2006 Vydavatelství UP v Olomouci, 2007. Skripta: J. Vlasák: "Molekulární biologie I", http://kgn.umbr.cas.cz/kgn_250.html.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

RNDr. Alena Bruce, Ph.D.RNDr. Alena Zíková, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Alena Bruce, Ph.D.RNDr. Alena Zíková, Ph.D.RNDr. Alena Bruce, Ph.D.RNDr. Alena Zíková, Ph.D.