Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé metody molekulární biologie (KMB / 603)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMB / 603 - Pokročilé metody molekulární biologie, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:Přednáška vysvětlí principy metod a jejich aplikace. Budou probírány tyto okruhy: Modifikace a klonování DNA, Red/ET recombineering, sekvenování. Aplikace PCR. Analýza mRNA, S1 mapping a primer extension. Analýza genové exprese na úrovni mRNA level: in situ hybridizace, RT-PCR, kvantitativní RT-PCR, high resolution melting analysis, RNase protection assayys, DNA microarrays, Next generation sequencing. Extrakce a separace proteinů. Design a příprava rekombinantních proteinů v E. coli, fúzní proteiny. Protilátky, imunodetekce. Genová exprese na úrovni proteinu: western blotting a imunocytochemie. Interakce proteinů: GST pull-down, imunoprecipitace, 2-hybrid systém, FRET, BRET. Interakce proteinů s DNA: EMSA. Analýza transkripční regulace pomocí buněčné transfekce. Analýza genové exprese a funkce v transgenních eukaryotických modelů (Drosophila a C. elegans).Obsah cvičení:Semináře: studenti budou přednášet o vybrané metodě svým kolegům.Praktická cvičení:Každý student si zvolí 3-4 z 10ti nabízených metod, jejichž obsah zhruba odpovídá obsahu přednášky. Tyto metody prakticky provede v některé z laboratoří ústavů Akademie věd pod vedením personálu laboratoře. Každá metoda trvá 1-4 dny. Protokol o provedení každé metody musí student předložit před zkouškou.

Literatura

Sambrook, J., Fritsch, E. J. and Maniatis, T. (1989) Molecular Cloning, A Laboratory Manual (2. vyd. ), Cold Spring Harbor Press..

Požadavky

Periodicita: beží každý rokSpeciální kurz doktorského studijního oboru Fyziologie a vývojová biologie a Molekulární a buněčná biologie a genetika

Garant

Mgr. David Doležel, Ph.D.

Vyučující

Mgr. David Doležel, Ph.D.RNDr. Alena Bruce, Ph.D.Alexander W. Bruce, Ph.D.RNDr. Alena Panicucci Zíková, Ph.D.