Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostika chorob přenášených vektory 1 (KME / 078)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / 078 - Diagnostika chorob přenášených vektory 1, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:1. Lidské patogeny přenášené členovci, přehled2. Virus klíšťové encefalitidy, molekulární patogeneze, klinika, ekologie a epidemiologie.3. Diagnostika klíšťové encefalitidy, serologie, izolace viru, RT PCR, Real-Time PCR.4. Lymská borelióza, patogeneze, klinika, ekologie a epidemiologie.Tento předmět vznikl v rámci realizace projektu Vytvoření a rozvoj týmu zaměřeného na výzkum a výuku v oblasti biologické medicíny, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/15.0361. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Literatura

Goodman J.L., Denis D.T., and Sonenshine D.E., editors: Tick-Borne Diseases of Humans. ASM Press, Washington, DC, 2005, 440 pp. Ndao M.: Diagnosis of parasitic diseases: old and new approaches. Interdisciplinary Perspectives on Infectious Diseases 2009, ID 278246, 15 pp.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

prof. RNDr. Jan Kopecký, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Libor Grubhoffer, CSc.prof. RNDr. Jan Kopecký, CSc.doc. RNDr. Daniel RŮŽEK, Ph.D.RNDr. Jiří Salát, Ph.D.