Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fotografické techniky I. (KME / 306)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KME / 306 - Fotografické techniky I., Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah cvičení:1. Základy klasické fotografie. Fotografické přístroje a doplňky. Negativní a pozitivní proces. Fotoreceptář. Vyhodnocení snímků. Archivace fotomateriálů. 2. Zásady a způsoby fotografické dokumentace v terénu. Fotografování rostlin, živočichů,biotopů, pokusných ploch. 3. Vědecká makrofotografie a fotografování zblízka. 4. Základy černobílé i barevné klasické mikrofotografie v optickém mikroskopu.Vyhodnocování fotografického obrazu v optické mikroskopii. 5. Základy výpočetní techniky s ohledem na možnost využití ve fotografické technice. Hardware a software. Základy počítačové grafiky. Úprava výstupů pomocí PC a tisk obrázků. 6. Speciální fotografické metody. 7. Digitální fotografie- základy. 8. Speciální aplikace digitální fotografie v biologii. 9. Metody digitalizace obrazu v biologii. 10. Základy využití klasických filmových technik a videa v biologii. 11. Základy využití digitálních filmových technik a videa v biologii. 12. Základy využití fotografických (klasických i digitálních) , počítačových a videotechnik vprezentaci vědeckých výsledků. 13. Internet jako významný zdroj informací pro klasickou i digitální fotografii. 14. Speciální akce a projekty.

Literatura

Freeman J., 1998: FOTOGRAFIE V PRAXI. REBO Productions (Praha), 254 str. Hedgecoe J., 1996: VELKÁ KNIHA FOTOGRAFIE. http://www. entu. cas. cz/labdigit. Kindersley D., 1995: TVURČÍ FOTOGRAFIE. PRAKTICKÁ ILUSTROVANÁ PŘÍRUČKA. Slovart (Praha), 239 stran. Pěnkava Intermedia k.s. (Praha), 303 stran. Pinďák M., 2000: Fototechnika. Rubico (Olomouc), 245 stran. Svojtka a Vašut (Praha), 264 str. Zaoral Z., 1993: Fotografujeme.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

doc. RNDr. František Weyda, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. František Weyda, CSc.