Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chov bezobratlých (KZO / 153)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZO / 153 - Chov bezobratlých, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:Vymezení problematiky, ekonomika chovů, ochranářské předpisy. Management chovů a zapojení do procesů prodeje, distribuce, kontakt se zájmovými a odbornými organizacemi, poradenská činnost. Obecné technické předpoklady chovu (chovné nádrže, topení, osvětlení). Výživa, přirozená a umělá potrava, získávání potravy v terénu, chov základních krmných organismů. Fyziologické adaptace bezobratlých a jejich respektování v chovech - teplota, světlo, vlhkost. Prvoci, ploštěnci, hlístice, žížaly a roupice v chovech. Měkkýši: produkční chov hlemýžďů, chov afrických plžů rodu Achatina, záchranné chovy plžů rodu Partula, akvarijní plži. Korýši, chov akvarijních druhů, chov suchozemských poustevníků. Pavoukovci: obecně, chov sklípkanů, štírů a solifug. Základy manipulace s nebezpečnými a jedovatými bezobratlými živočichy, první pomoc, zákonné úpravy chovu nebezpečných živočichů. Hmyz: chovy neholometabolních hmyzů (ploštice, švábi, strašilky, pakobylky, kudlanky), holometabolní hmyz (brouci, motýli).Obsah cvičení:Exkurze do exportní firmy. Exkurze do zoologické zahrady nebo podobné organizace. Sepsání seminární práce v rozsahu cca 10 stran a její ústní prezentace.

Literatura

Fry F.L., 1992: Captive invertebrates. Krieger Publishing Company, Malabar, Florida. Kovařík S. a kol., 2000: Hmyz. Chov, morfologie. Madagaskar. Papáček M. a kol. 2000: Zoologie. Scientia, Praha.

Požadavky

Periodicita: běží každý rok

Garant

doc. RNDr. Oldřich Nedvěd, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Oldřich Nedvěd, CSc.doc. RNDr. Oldřich Nedvěd, CSc.