Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ochrana světové fauny (KZO / 164)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZO / 164 - Ochrana světové fauny, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. světové biomy, zoogeografické oblasti2. hotspoty biodiverzity3. pattern globální diverzity živočichů a jeho historie (po příchod člověka) - extinkce4. vývoj krajiny a přírody během holocénu a vliv člověka na druhy a společenstva živočichů5. Stav přírody a krajiny v současnosti, vliv člověka na druhy a společenstva živočichů - současnost a budoucnost6. introdukce a invaze7. legislativa ochrany živočichů, významné ochranářské organizace a projekty8. území ochrany přírody a fauny (národní parky), význam zoologických zahrad v ochraně fauny9. případové studie ochrany fauny I - suchozemští bezobratlí10. případové studie ochrany fauny II - ryby11. případové studie ochrany fauny III - obojživelníci,plazi12. případové studie ochrany fauny IV - savci13. případové studie ochrany fauny V - ptáci

Literatura

Branum M 2010 Biomes, Webster s Digital Services. Cox CB, Moore PD 2010 Biogeography. Wiley. Groom MJ, Metre GK, Carroll CR 2006 Principles of conservation biology. Sinauer Associates. Lockwood J, Hoopes M, Marchetti M 2009 Invasion Ecology. Wiley. Van Dyke F 2008 Conservation biology: Foundations, Concepts, Applications. Springer. Zachos FE, Habel JC 2011 Biodiversity hotspots. Springer.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízen v akademickém roce začínajícím lichým letopočtem (např. 2013/2014).

Garant

doc. Mgr. Martin Konvička, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martin Konvička, Ph.D.RNDr. Petr Veselý, Ph.D.