Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z evoluční biologie (KZO / 269)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZO / 269 - Seminář z evoluční biologie, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah (témata pro semináře)1. Evoluce, darwinismus, selekce2. Adaptace, vznik evolučních novinek, heterochronie3. Meze darwinismu: genetický drift, neolamarckismus4. Red Queen, evolučně-stabilní strategie, evoluce kooperace5. Evoluce altruismu, příbuzenská selekce, sobecký gen6. Konflikt genů7. Evoluce sexu8. Biodiverzita, druh a speciace9. Makroevoluce10. Fylogenetika11. Fylogeneze organismů12. Paleontologie a historická biogeografie

Požadavky

Periodicita: předmět běží každý rokSoučástí semináře je společná diskuse nad významnými evolučně-biologickými publikacemi ("journal club"), referáty studentů o přečtených článcích (ppt apod.) a psaní eseje (podmínkou k udělení zápočtu je 1 prezentace + 1 esej). Seminář navazuje na přednášky Evoluční biologie a Fylogeneze a diverzita organismů.

Garant

Mgr. Pavel Dudaprof. RNDr. Jan Zrzavý, CSc.

Vyučující

Mgr. Pavel Dudaprof. RNDr. Jan Zrzavý, CSc.