Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teraristika (KZO / 360)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZO / 360 - Teraristika, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Obsah cvičení:Teraristika: kdo, co, jak a proč? Úvod do chovu obojživelníků a plazů. Terárium I: konstrukce a typy, vytápění, osvětlení, teplota a její regulace. Terárium II: typy podle mikroklimatu, voda a vlhkost, větrání, substrát, rostliny a dekorační materiály. Chov I: přeprava, karanténa, chov, rozmnožování (stimulace, odchovny a inkubátory), hibernace a estivace. Chov II: krmení a napájení, chov krmného hmyzu, smýkání, rostlinná potrava, vitamíny a minerály, UV záření. Chov III: nemoci a léčení. Chov IV: specifika chovu jednotlivých skupin a zástupců. Chov V: bezobratlí 1. Chov VI: bezobratlí 2. Chov VII: obojživelníci. Chov VIII: plazi. Teraristika a zákony: CITES, 114/92 Sb., zákon o týrání zvířat, zákon o chovu nebezpečných zvířat (Říhová? ? ČIŽP Praha, někdo z veteriny?)

Literatura

Kovařík: Hmyz –morfologie a chov. MURPHY, J.B., ADLER, K., COLLINS, J.T.: Captive Management and Conservation of Ampbibians and Reptiles. OBST, F.J., RICHTER, K., JACOB, U.: The Completely Illustrated Atlas of Reptiles and Amphibians for the Terrarium. POUGH, F.H., ANDREWS, R.M.: Herpetology.

Požadavky

Periodicita: běží každý rok

Garant

Mgr. Michal Berec, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michal Berec, Ph.D.Mgr. Michal Berec, Ph.D.