Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z etologie (II) (KZO / 364)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZO / 364 - Praktikum z etologie (II), Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:Součástí Letní etologické školy je cyklus odborných přednášek, studentská konference, praktické experimenty a použití statistických metod.Obsah cvičení:Příklady potenciálních úloh: Zkoumání velikostní preference kořisti u ptáků, Učení myší ve vodním labyrintu, Srovnání orientačních schopností podzemních hlodavců s odlišným sociálním systémem, Práce s programem Observer, Analýza herního chování z videozáznamu, Úloha týkající se etologie člověka: testování čichové citlivosti osob.

Literatura

Bischof H. J.: Neuroethologie. UTB Ulmer, Stuttgart, 1989. Bradbury J. W., Vehrencamp S.: Principles of Animal Communication. Sinauer, 1998. Lehner P. N.: Handbook of Ethological Methods. CUP, 1998. Owings D. H., Morton E. S.: Animal Vocal Communication: A New Approach. CUP, 1998. Schmajuk N.: Animal Learning and Cognition: A Neural Network Approach. CUP, 1997. Veselovský, Z.: Etologie - biologie chování zvířat. Academia, Praha, 2005.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.Praktikum probíhá turnusově v rámci letní etologické školy spolu se studenty z jiných i zahraničních univerzit - viz www.summerschool.wz.cz

Garant

Mgr. Martina KONEČNÁ, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martina KONEČNÁ, Ph.D.