Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chov savců (KZO / 385)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZO / 385 - Chov savců, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:Úvod a historie chovu savců. Chov drobných a velkých savců. Veterinární, hygienické a parazitologické aspekty. Veterinární předpisy a zákonné normy. Nejčastější nemoci a jak jim předcházet. Chovná a manipulační zařízení. Problémy vyplývající z nedostatku znalostí biologie a etologie.Obsah cvičení:Praktická cvičení budou realizována v chovech drobných savců JU, formou exkurze do chovatelského zázemí zoologické zahrady (Plzeň, Praha), a samostatnou práci na téma konstrukce a obohacení chovných zařízení.

Literatura

Kleiman D.G. a kol., 1997: Wild mammals in captivity: principles and techniques. The University of Chicago Press. Kořínek M., 2000: Velká kniha pro chovatele savců. Rubico, Olomouc. Shepherdson D.J. Mellen J.D., 1998: Second Nature: Environmental Enrichment for Captive Animals. Smithsonian Books.

Požadavky

Periodicita: pouze v akademickém roce začínajícím lichým letopočtem (např. 2013/2014).

Garant

doc. Mgr. Radim Šumbera, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Radim Šumbera, Ph.D.doc. Mgr. Radim Šumbera, Ph.D.