Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologie rozmnožování obratlovců (KZO / 391)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZO / 391 - Biologie rozmnožování obratlovců, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Proč studovat reprodukční biologii? Ontogeneze rozmnožovacích orgánů. Srovnávací a funkční morfologie genitálu a gonád samců, spermatogeneze, fyziologie a endokrinologie rozmnožování u samců. Srovnávací a funkční morfologie genitálu a gonád samic, oogeneze a folikulogeneze, fyziologie a endokrinologie rozmnožování u samic, gravidita, ovopozice, porod, laktace. Etoekologie a endokrinologie rozmnožování: námluvy, páření, rouzmnožovací systémy, rodičovská péče, feromóny, puberta, disperze, life histories atd.Obsah cvičení:

Literatura

Knobil, E., Neil, D. (eds. ): Encyclopaedia of reproduction. Volumes 1-4. Academic Press, San Diego, 1998. Relevantní kapitoly v učebnicích anatomie a fyziologie člověka a živočichů, etologie a zoologie, jakož i statě v odborném písemnictví, jež budou specifikovány v průběhu přednášky.

Požadavky

Periodicita: pouze v akademickém roce začínajícím sudým letopočtem (např. 2016/2017).

Garant

prof. RNDr. Hynek Burda, CSc.

Vyučující

doc. Mgr. Radim Šumbera, Ph.D.