Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná ekologie hmyzu (KZO / 399)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZO / 399 - Aplikovaná ekologie hmyzu, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Potravní specializace hmyzu, související morfologické, fyziologické a ekologické adaptace. Funkční a numerická odpověď jedinců a populací. Druhové vlastnosti herbivorů, predátorů a parazitoidů v agroekosystémech, v lesnictví a ve skladech; generalisté a specialisté. Chemická, biologická a integrovaná ochrana porostů a skladů, fyziologické mechanismy působení chemických látek, mechanismy rezistence, chemická komunikace. Synantropní druhy, medicínsky a veterinárně významní členovci, entomologie v kriminalistice. Hmyz ve vztahu k ochraně přírody.Obsah cvičení:Cvičení zahrnují blok referátů studentů, exkurzi do zemědělského podniku, lesů a chráněných území.

Literatura

Hill D. S.: The Economic Importance of Insects. Chapman & Hall, London. 1996. Robinson W. H.: Urban Entomology. Chapman and Hall, London, 1996. van Emden H. F. & Peakall D. B.: Beyond Silent Spring. Integrated pest management and chemical safety. Chapman and Hall, London, UK, 1996.

Požadavky

Periodicita: předmět běží každý akademický rok.

Garant

doc. RNDr. Oldřich Nedvěd, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Oldřich Nedvěd, CSc.doc. RNDr. Oldřich Nedvěd, CSc.