Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evoluce a morfologie členovců (KZO / 401)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZO / 401 - Evoluce a morfologie členovců, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Původ a příbuzenské vztahy členovců, přehled skupin členovců I (Lobopodia, Tardigrada, Anomalopoda, Marrellomorpha, Trilobitomorpha). Přehled skupin členovců II (Arachnomorpha, Myriapoda). Přehled skupin členovců III (Crustacea I). Přehled skupin členovců IV (Crustacea II, Hexapoda). Segmentace - konfrontace morfologických, embryologických a molekulárně genetických poznatků. Tagmatizace. Hexapoda - stavba a evoluce hlavy a ústních orgánů. Hexapoda - stavba a evoluce hrudi, zadečku a genitálií. Hexapoda - stavba a evoluce nohou a křídel. Hexapoda - vnitřní anatomie I (morfologie a embryologie). Hexapoda - vnitřní anatomie II (morfologie a embryologie). Embryonální vývoj hmyzu - přehled. Kutikula a svlékací cyklus, postembryonální vývoj hmyzu. Evoluce postembryogeneze hmyzu.Obsah cvičení:

Literatura

Anderson T. D. 1973: Embryology and Phylogeny of Annelids and Arthropods. CSIRO (eds) 1991: The Insects of Australia, Part 1. Lawrence P. A. 1992: The Making of a Fly. Schram F. R. 1986: Crustacea.

Požadavky

Periodicita: pouze v akademickém roce začínajícím sudým letopočtem (např. 2000/2001).

Garant

prof. RNDr. Jan Zrzavý, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jan Zrzavý, CSc.