Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správa digitálních dokumentů (UAI / 618)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 618 - Správa digitálních dokumentů, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět "Správa dokumentů v úřední praxi" je předmětem, ve kterém nabývají posluchači základní dovednosti, a to jak teoretické, tak i praktické, v oblasti správy dokumentů jak v podobě analogové, tak i digitální. Předmět je v podstatě interdisciplinární. Obsahuje témata z oblasti počítačových věd, zpracování a analýzy informací, nauky o autenticitě a pravosti dokumentů.Bouřlivý nástup e-governmentu v České republice, viditelně akcelerovaný spuštěním systému datových schránek a povinností provozu elektronických systémů spisové služby u převážné většiny veřejnoprávních institucí v České republice, vytvořil na pracovním trhu poptávku po zcela nové specializaci. Pro osobu s takovouto specializací se ve vyspělých zemích Evropy i ostatního světa vžil název Record manager.Tato poptávka se ještě zvýšila se spuštěním informačního systému základních registrů a se spuštěním provozu Národního digitálního archivu, dalších digitálních archivů a technologických center krajů a obcí s rozšířenou působností.

Literatura

Zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě. národní standard pro elektronické systémy spisové služby. vyhláška č. 283/2014 Sb., o podrobnostech výkonu spisové služby. zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízen v každém akademickém roce.

Garant

RNDr. Libor Dostálek

Vyučující

Ing. Martina Macek