Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strategické řízení firemních informací (UAI / 620)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 620 - Strategické řízení firemních informací, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Upozornění: jedná se o manažerský předmět, vhodný pro studenty, kteří se do řízení v organizacích chtějí aktivně zapojit.Obsah přednášky:O strategickém řízení obecně a další úrovně řízení, zařazení IS/IT v řízení organizacíKoncepty strategického řízení IS/ITInformace a manažerská rozhodováníStrategická analýza IS/ITFormulace IS/IT strategieImplementace IS/IT strategieNástroje řízení IT - ITIL a dalšíŘízení softwarových projektů z pohledu vedení - waterfall a agile modelyObsah cvičení:Referát pro ostatní spolužáky.Vypracování týmové nebo samostatné práce - strategická analýza a návrh strategie ve vybrané organizaci.

Literatura

EARL, M. J. Management Strategies for Information Technology. Prentice Hall, 1989. ISBN 0-13-551664-1. KEŘKOVSKÝ, M., DRDLA, M. Strategické řízení firemních informací - teorie pro praxi. C.H. Beck, 2003. ISBN 80-7179-730-8. VOR?ÍŠEK, J. Strategické r?ízení informac?ního systému a systémová integrace. Management Press, 1997. ISBN 80-85943-40-9.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízen v každém akademickém roce.Student v rámci předmětu bude řešit strategickou analýzu a návrh strategických cílů v jím vybrané organizaci v oblasti IS/IT. Pro tento účel je potřeba takovou organizaci zvolit a zajistit si přiměřený přístup k informacím o organizaci. Pokud je to možné, ideální je dohodnout se s vedením organizaci nebo její příslušné jednotky a řešit práci v součinnosti s organizací.

Garant

Ing. Martin Čížek

Vyučující

Ing. Martin Čížek