Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Navrhování mikropočítačových systémů (UAI / 621)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 621 - Navrhování mikropočítačových systémů, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:Přednášky jsou orientovány na teoretické základy.1. Použití a zdůvodnění použití mikropočítačů. Základní matematické nástroje2. Mikroprocesory, dělení, instrukční sada, registry3. Práce s vnitřní a vnější pamětí.4. Řadiče přerušení, principy, priorita.5. Principy a využití časovačů, AD/AD převodníků6. Sériová komunikace -Principy a využití UART,I2C,7. Principy a využití PSW, řízení akčních členů (servomotory , motory, pohony)8. 8051 - Architektura, instrukční sada, registrová sada, periferie, klony9. AVR - Architektura, instrukční sada, registrová sada, periferie, klony10. AMR - Architektura, instrukční sada, registrová sada, periferie, klony11. Mikropočítačové systémy, řízení procesů v sítích12. Softwarové inženýrství mikropočítačových systémů13. Speciální obvody, čidla, atd. Používané v mikropočítačové technice.14. Zakládaní principy automatizace a robotiky.Obsah cvičení:Cvičení jsou orientovaná na programování mikropočítačů v C++1. Měření na mikropočítačové desce, hodiny, ALE, přerušení a další2. Seznámení se z vývojovém prostředím Atmel Studia jeho funkce a použití3. Práce na výukové desce - použití pamětí4. Práce na výukové desce - použití časovačů5. AD DA převody v oblasti zvuků6. Sériová komunikace7. Řízení pomocí PSW8. Další periferie - klony 80519. Práce s instrukcemi Plná instrukční sada, PIC10. Práce s instrukcemi AVR11. Práce s instrukcemi AMR12. - 14. Konstrukce semestrálního projektu

Literatura

Firemní Literatura INTEL, ATMEL, MICROSOFT / Litliture company INTEL, ATMEL, MICROSOFT. Hans-Peter Messmer; Klaus Dembowski:. Velká kniha hardware. Počet stran: 1224,ISBN: 80-251-0416-8,EAN: 978-80-2510-416-3, Computer Press,2005.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízen v každém akademickém roce.Předmět přepokládá aktivní práci studentů v laboratoři a vypracování konkrétního projektu z oblasti mikropočítačů.

Garant

Ing. Václav Novák, CSc.

Vyučující

Ing. Václav Novák, CSc.Ing. Václav Novák, CSc.