Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Datové sklady a BI (UAI / 635)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 635 - Datové sklady a BI, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:- cíle informačního managementu a BI v organizaci- data management a data governance- datová kvalita, metadata- integrace dat a informací,- master data management,- architektura DWH- ETL- datové modelování a databázové patterny- modely pro DWH a BI, dimenzionální modelování- přehled technologií, OLAP, Column based databáze- BI, reporting, advance analyses- procesy spojené s DWH

Literatura

Building the Data Warehouse, W.H. Inmon (Wiley, 1996). Data Warehouse Design Solutions, Christopher Adamson, Michael Venerable (Wiley, 1999). MS OLAP Solutions, Erik Thomsen, Geroge Spofford, Dick Chase (Wiley, 1999). Rdb/Vms : Developing the Data Warehouse W.H. Inmon, Chuck Kelley. The Data Warehouse Toolkit, Ralph Kimball (Wiley, 1996). www.dama.org. www.tdwi.org.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízem v každém akademickém roce.Zápočet na základě řešení příkladů.

Garant

RNDr. Ondřej Zýka

Vyučující

RNDr. Ondřej Zýka