Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika informatiky na odborných škol. (UAI / 637)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 637 - Didaktika informatiky na odborných škol., Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Jednotka informace, signál, zákony Booleovy algebry, Vennovy diagramy, základní logické členy, pravdivostní tabulka, úprava logických výrazů pomocí Karnaughovy mapy, příklad jednoho bitu úplnné sčítačky v simulátoru Deeds. Typické kombinační obvody - generátor parity, adresový dekodér, de-multiplexor, porovnávací obvod, převodník kódu. Sekvenční obvody - princip a rozdíl mealyho a mooreova automatu, klopný obvod R-S, D, zápis úrovní a hranou, registr - paralelní a sériový přenos, čítače - vzestupný, sestupný, synchronní a asynchronní zpracování2. Didaktika výuky HW počítačů - metody vysvětlení pojmu řadič, instrukce, demonstarce práce procesoru pomocí simulace jednoduchého cyklu v prostředí Deeds. Metoda simulace sestavení komponent základního počítače ve Virtualboxu. Demonstarce práce s diskovou pamětí, testy operační paměti a dalších komponent, práce s obrazem disku.3. Didaktika výuky informatiky s využitím terminálových stanic, možnosti instalací aplikačního SW, způsob připojení terminálu pomocí RDS, demonstrace připojení síťové laboratoře umístěné v TCP Písek.Ukázka odborných učeben výuky technického vybavení na SPŠ a VOŠ Písek, mikroprocesorové techniky, datových sítí, robotiky, servrovny a síťového kreditního tiskového řešení.4. Didaktika výuky datových sítí s využitím akademie MIKROTIK, vybavení učebny, výukové materiály, typové příklady základní konfigurace.

Literatura

Fojtík, Rostislav, Mgr. : Didaktika informatiky II . Ostravská univerzita v Ostravě, 2005. Dostupné z http://www1.osu.cz/~fojtik/doc/DISS2.pdf. Datum přístupu 7/2011. Roubal, P.: Informatika a výpočetní technika pro střední školy, praktická učebnice. Brno, Computer Press, 2010. ISBN 978-80-251-3227-2. Roubal, P.: Informatika a výpočetní technika pro střední školy, teoretická učebnice. Brno, Computer Press, 2010. ISBN 978-80-251-3228-9.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízen v každém akademickém roce.Požadavky na studenta:Seminární práce, průběžné metodické výstupy.

Garant

Ing. Bc. Břetislav Bakala