Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní minimum pro informatiky (UAI / 648)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 648 - Právní minimum pro informatiky, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu - poslání předmětu2. Základní orientace v právních předpisech3. Normy, závaznost norem4. Právní předpisy z oblasti ICT5. Trestní odpovědnost pracovníků v ICT - trestní zákoník, autorský zákon6. Kompetence pracovníků ICT z pohledu elektrotechnické kvalifikace7. Zákonná ustanovení upravující poskytování služeb v ICT8. Zákonná ustanovení z obchodní oblasti (Občanský zákoník, Obchodní zákoník)9. Pracovně-právní vztah a řešení autorských práv10. Identifikace jednotlivých protiprávních jednání zaměstnanců ICT11. Rozbor zákona o elektronických komunikacích12. Právní úprava prolomení práv a svobod občanů orgány státní moci (Trestní řád)13. Kompetence jednotlivých státních institucí k jednotlivým činnostem v ICT14. Shrnutí učiva

Literatura

Vyhláška č. 50/1978 Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu o odborné způsobilosti v elektrotechnice. Zákon č. 121/2000 Sb. zákon o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon). Zákon č. 141/1961 Sb. Zákon o trestním řízení soudním (Trestní řád), ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 200/1990 Sb. O přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 351/2011 Sb. O elektronických komunikacích, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 40/1964 Sb. Občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 40/2009 Sb. Trestní zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 513/1991 Sb. Obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízen v každém akademickém roce.

Garant

Ing. Jaroslav Kothánek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jakub KothánekIng. Jaroslav Kothánek, Ph.D.