Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Adobe FLEX (UAI / 649)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 649 - Adobe FLEX, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:Kurz probírá základy architektury Flex frameworku, jazyka MXML a ActionScriptu 3, sestavování aplikací z vestavěných komponent a modulů i tvorbu komponent vlastních. Probere se návaznost aplikace na externí data jak lokální, tak získaná komunikací po síti, napojení na webové služby a zdroje dat. Dále se kurz bude zabývat možnostmi daných běhovým prostředím Adobe AIR a rozdílů proti tvorbě obsahu pro "běžný" Flash player.Obsah cvičení:- Prostředky pro vývoj ve Flexu- Vizuální komponenty- Rozložení prvků v aplikaci- Data ve Flex aplikacích- Atraktivní vzhled a vizuální efekty- Tvorba vlastních komponent- Další vlastnosti Flex frameworku- Integrace s běhovými prostředími- Tipy pro vývoj reálných aplikací

Literatura

GASSNER, David L. Flash builder and flex bible. 1st ed. Indianapolis, IN: Wiley Pub., Inc., 2010, p. cm. ISBN 04-704-8895-6. KIM, Jack Herrington and Emily. Getting started with Flex 3. 1st ed. Sebastopol, Calif: O Reilly, 2008. ISBN 978-059-6520-649. NOBLE, Joshua J a Todd ANDERSON. Flex 3 cookbook. Sebastopol, CA: O Reilly, c2008, xxiv, 673 p. ISBN 05-965-2985-6.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízen v akademickém roce začínajícím sudým rokem (např. 2014/2015).

Garant

PhDr. Milan Novák, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Milan Novák, Ph.D.PhDr. Milan Novák, Ph.D.