Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z automatizace (UAI / 658)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 658 - Praktikum z automatizace, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vlastnosti elektrických a neelektrických čidel.2. Měření přechodových, frekvenčních a fázových charakteristik systémů. Stanovení koeficientů přenosových funkcí.3. Tlumení soustavy, přenosové zpoždění a další rozhodující vlastnosti regulačních soustav.4. Dvoustavová regulace a vlastnosti regulačních soustav tohoto typu.5. Proporcionální regulace a řízení. Šířková pulzní modulace - algoritmy pro mikropočítače.6. Analogové regulátory P, I , D a jejich kombinace, stanovení koeficientů pro stabilní regulaci.7. Číslicové regulátory P, I, D a jejich kombinace, stanovení koeficientů pro stabilní regulaci.8. Adaptivní regulace, praktické principy a metody adaptace.9. Diskrétní řídící systémy, Praktické užití stavového popisu.10. Stabilita diskrétních řídících systémů11. Řízení akčních členů, úloha zpětných vazeb apod.12. Představení studentských projektů.13. Představení studentských projektů.

Literatura

" BENEŠ, P. - LACKO, B. ŠMEJKAL, L. aj. 2000. Automatizace a automatizační technika. Praha: Computer Press, 2000. 1.díl - Systémové pojetí automatizace, 97s.ISBN 80-7226-246-7. 2. díl - Automatické řízení, 218 s. ISBN 80-7226-247-5. 3. díl - Prostředky automatizační techniky. " DOC. ING. JIŘÍ MELICHAR, CSc.:. LINEÁRNÍ SYSTÉMY 2: Učební text. 1. vyd. Brno: KKY, 2010. Dostupné z: http://www.kky.zcu.cz/uploads/courses/ls2/LS2-Učebn%C3%AD-texty-2010.pdf.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízen v každém akademickém roce.Student musí znát základy průmyslové automatizace. Doporučeno absolvování předmětu Automatizace I a II., tj. KFY/AUTB1, KFY/AUTB2, nebo KFY/AUTD1, KFY/AUTD2.Kurz poprvé poběží v akademickém roce 2016/2017.

Garant

Ing. Václav Novák, CSc.

Vyučující

Ing. Václav Novák, CSc.Ing. Michal Šerý, Ph.D.