Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní webové technologie (UAI / 680)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 680 - Moderní webové technologie, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Agilní metodiky, ADDIE / opakování obecného html - struktura dokumentu, odstavce, tabulky, obrázky, formuláře.2. Wireframe / Opakování CSS - identifikátory, třídy, připojování. Vytvoření layoutu.3. Pojmové mapy / Html5 základy, rozdíly, konstrukce stránky v Html5. Tvorba seznamu a stylování menu. Efekty a testování kompatibility prohlížečů. Přehrávání videa. Vloženi iframe - youtube.4. Agilní techniky - scrum, getting real / Javascript základy. Připojivání js, ovlivňováni elementů v js. Přiklady- typ prohlížeče, rozměr obrazovky, podpora flash pluginu. Vložení tinyMCE.5. Jquery - seznámení, připojení, pluginy, ovlivňování prvků, barva, rozlišení obrazovky, date picker, color picker, Jquery Ui. Jquery mobile.6. Práce s formuláři. Testování vyplnění. Stylování formulářů.7. Responzivní design - co to je. Základní layout - navržení struktury a css.8. Responzivní design - stylováni stránky pro různé rozměry.9. Responzivní design - přidání elementu slideshow, obrázky, videa.10. Responzivní design pomoci frameworku Bootstrap. Implementace twitter.11. Ajax - základy, principy, knihovna Jquery a ajax.12. Moduly Jquery UI - tabs, calendar, atd.13. Galerie pomoci JQuery. Vlastní script.

Získané způsobilosti

Cíle:Studenti se v předmětu seznámí s technologiemi a postupy, které se používají při vývoji internetových systémů, založených na dynamických technologiích programování. Kurz je zaměřen na návrh Kromě prohloubení znalostí jazyka HTML se kurz zaměřuje především na zvládnutí prostředků umožňujících tvorbu interaktivních aplikací pomocí klientských skriptů v prohlížeči a na tvorbu dynamicky generovaných stránek. Důraz je kladen nejen na zvládnutí jazyka HTML a dalších technologií, ale i na tvorbu přehledných a pro uživatele snadno čitelných dokumentů. Stranou nezůstanou ani témata jako architektura služby WWW a bezpečnost webových aplikací. Cílem cvičení je především praktické zvládnutí technologií, se kterými se posluchači seznámí v přednáškách. Způsobilosti:Absolvovent kurzu by měl umět řídit projekty zaměřené a na vývoj internetových aplikací. V řízení by se měl orientovat na dané postupy analýzy, návrhu, vývoje, implementace a hodnocení. Měl by umět využívat moderní technologie a současné trendy ve vývoje dynamických systémů.

Literatura

ZAKAS, Nicholas C, Jeremy PCPEAK a Joe FAWCETT. Ajax: profesionálně. Brno, 2007. ISBN 978-80-86815.KOSEK, Jiří. PHP - tvorba interaktivních internetových aplikací: podrobný průvodce. Grada. Praha, 1999. ISBN 80-716-9373-1.LEISS, Oliver a Jasmin SCHMIDT. Týmová spolupráce v Microsoft Office, SharePointu, Office Web Apps a Live Mesh: pro začátečníky a mírně pokročilé. Praha, 2011. ISBN 978-80-251-3574-7.VRÁNA, Jakub. 1001 tipů a triků pro PHP. Grada. Brno, 2010. ISBN 978-80-251-2940-1.

Požadavky

Samostatná realizace konkrétního projektu dle zadání.

Garant

PhDr. Milan Novák, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Milan Novák, Ph.D.PhDr. Milan Novák, Ph.D.