Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nástroje softwarového modelování (UAI / 693)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 693 - Nástroje softwarového modelování, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky UML2. Základy objektové orientace3. Vztahy mezi objekty4. Úvod do případů použití5. Stavové a sekvenční diagramy6. Diagramy komponent a činností7. Práce s diagramy a nasazení8. Návrh vzhledu a nasazení systému9. Úvod do šablon10. Specielní metody jako EFEM atd.11. Řízení projektů a správa projektů

Získané způsobilosti

Student bude rozumět a vytvářet dokumentaci projektů, zejména modelovat realitu a promítat ji do jednotlivých IT modelů, tak aby podle modelů mohl být manažersky řízeny projekty vývoje softwaru, jeho nasazení a správa u uživatele.

Literatura

KRAVAT, ILJA. Objects [online]. http://www.objects.cz/. Valašské Klobouky, 2008. ARLOW, J., NEUSTADT, I. UML a unifikovaný proces vývoje aplikací. Brno: Computer Press, 2003. ISBN 80-7226-947-X. ARLOW, J., NEUSTADT, I. UML 2 a unifikovaný proces vývoje aplikací - Objektově orientovaná analýza a návrh prakticky. Brno: Computer Press, 2006.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.Student bude postupně předkládat jednotlivé modely. Na závěr vypracuje podklady pro řízení projektu a zkusí si realizovat některou část projektu jím navrženou metodou.

Garant

Mgr. Miloš Prokýšek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Miloš Prokýšek, Ph.D.Ing. Jiří Jelínek, CSc.Mgr. Miloš Prokýšek, Ph.D.