Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ochrana osobních dat (UAI / 714)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 714 - Ochrana osobních dat, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:Základní principy ochrany soukromí a osobních údajůOchrana soukromí jako jedno ze základních práv jednotlivceVývoj práva na ochranu soukromí v Evropě a ve světěZajímavá judikatura Evropského soudu pro lidská právaSeznámení se se Zákonem o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb.Aplikace práva o ochraně osobních údajů v praxi

Literatura

Evropská úmluva o lidských právech, Rada Evropy, 1950. Ochrana údajů - Evropská komise: http://ec.europa.eu/justice_home/fsj/privacy/index_en.htm. Ochrana údajů - Rada Evropy: http://www.coe.int/t/e/legal_affairs/legal_cooperation/Data_protection/. Maštalka, J.:. Osobní údaje, právo a my.C.H.Beck, Praha 2008. Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2002/58/ES, o zpracování osobních údajů a ochraně soukromí v odvětví elektronických komunikací. Směrnice Evropského parlamentu a Rady 95/46/ES, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů. Úmluva o ochraně osob se zřetelem na automatizované zpracování osobních dat (ETS108), Štrasburk 1981. Web Úřadu pro ochranu osobních údajů ČR: www.uoou.cz. Zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů č. 101/2000 Sb. Kučerová A., a kol:. Zákon o ochraně osobních údajů. C.H.Beck, Praha, 2003.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.Kurz poběží poprvé v roce 2009/2010

Garant

RNDr. Karel Neuwirt