Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Objektové programování v C++ a C# pro KS (UAI / 774)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UAI / 774 - Objektové programování v C++ a C# pro KS, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, popis platformy .NET a jazyka C#2. Používání hodnotových proměnných, pole3. Výrazy a výjimky4. Metody a jejich parametry, přetěžování5. Základy OOP, třídy a objekty, zapouzdření6. Používání referenčních proměnných, hierarchie objektů, jmenné prostory .NET7. Vytváření a likvidace objektů, interface8. Dědičnost tříd v C#9. Agregace a jmenné prostory10. Operátory a události, přetěžování operátorů11. Vlastnosti a indexery, atributy12. Tvorba knihoven a nasazení na PC13. Vazby na okolí - LINQ, ASP, apod.14. Testování, správa verzí.

Získané způsobilosti

Student dokáže vytvořit zdrojový kód na základě modelu tříd vytvořeného po analytickém rozboru úlohy. Je kladen důraz na vytvoření optimální struktury programu vhodnou pro nasazení a dlouhodobou údržbu. Vlastní testům správě aplikace, jak místní tak dálkové, jsou věnovány závěrečné přednášky a úkoly.

Literatura

ARCHER, Tom, WHTECHAPEL, Andrue. Inside C#. Daniel Bird. 2nd edition. USA : Microsoft Press, 2002. 900 s., CD. ISBN 0-7356-1648-5. Produkt MSDN AA, registrace na http://uai.prf.jcu.cz/index.php/vyuka/msdna-aa.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

Ing. Jan Fesl

Vyučující

Ing. Jan FeslIng. Jan KelnarIng. Jan FeslIng. Jan Kelnar