Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemická laboratorní technika (UCH / 006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCH / 006 - Chemická laboratorní technika, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah cvičení:Základní proškolení v zásadách bezpečné práce v chemické laboratoři, vedení protokolu o experimentální práci, vážení na předvážkách a na analytických vahách, odměřování kapalin, příprava odměrných roztoků, filtrace, sušení látek, klasická titrace, základy sklení.

Literatura

Hill R.H., Finster D.C.: Laboratory Safety for Chemistry Students. http://books.google.com/books?id=uPIb63NyqXAC&pg=SA6-PA4&dq=Risk+and+safety+-+chemical+laboratory&hl=cs&ei=isUmToHDLcT1-gbCkMnUCw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CD0Q6AEwAw#v=onepage&q=Risk%20and%20safety%20-%20chemical%20laboratory&f=false, staženočervenec 2011. Chemická laboratorní technika - návody k praktiku (Š.Klementová, 1999, BF JU). Practical chemistry labs: A resource manual. http://books.google.com/books?id=RAIDpod25X4C&pg=PR27&dq=Safety+in+chemical+laboratory+-+a+practical+guide+for+teachers&hl=cs&ei=zsMmToXpH5Cq-gbNrrSFDA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6&ved=0CEMQ6AEwBQ#v=onepage&q&f=false, staženo červenec 2011. Risk and safety: http://www.chem.kuleuven.ac.be/safety/liab13.html (srpen 2005). Základní zásady chování a práce v chemické laboratoři (Š. Klementová, 1997, BF JU).

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

doc. RNDr. Šárka Klementová, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Šárka Klementová, CSc.Ing. Gabriela StrnadováMgr. Marie Vazačová