Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé praktikum z biochemie (UCH / 050)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCH / 050 - Pokročilé praktikum z biochemie, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:Porovnání separace proteinů pomocí SDS-PAGE s využitím různé kocentrace akrylamidu a v gradientových gelech.Porovnání účinností barvení SDS-PAGE separovaných proteinů pomocí různých metod (Ponceau, CBB, stříbro).Využití 2D elektroforézy pro analýzu komplexních směsí biomakromolekul - 2D agarózová elktroforéza plazmidové DNA; 2D elektroforéza proteinů - BN-PAGE/SDS-PAGE; 2D elektroforéza proteinů - denaturačín PAGE/SDS-PAGE.Elektroblotting proteinů a jeho využití - imunoblotting, lektinoblotting; senzitivita a specifita imunoblottingu; Schiffovo barvení glykoproteinů.Spektrofotometrické stanovení vazebné kapacity DNA pro EtBr, kvantifikace DNA pomocí interkalačních barviv EtBr, SYBR, DAPI. Stanovení molárního extinkčního koeficientu barviva SYBR v kompelxu s DNA.Purifikace enzymů (kataláza, peroxidáza, kyselá fosfatáza, alkalická fosfatáza, trypsin) a stanovení jejich enzymatické aktivity. Separace isoenzymů pomocí PAGE.Purifikace lektinů z rostlinného materiálu. Využití purifikovaných lektinů pro izolaci glykoproteinů. Deglykosylace glykoproteinů.Porovnání vazby různých typů protilátek (IgG, IgM, IgY) pro protein A, protein G.

Literatura

Káš a kol., VŠCHT. Laboratorní techniky biochemie. Štěrba a kol., Ústav chemie a biochemie PřF JU;. Návody pro praktická cvičení z biochemie.

Požadavky

Cvičení je určeno pro studenty oborů: Chemie, Učitelství chemiePeriodicita: v každém akademickém roce.Povinná prerekvizita: UCH 049 nebo UCH 051

Garant

RNDr. Ján Štěrba, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Ján Štěrba, Ph.D.