Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní cvičení z analytické chemie (UCH / 098)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCH / 098 - Laboratorní cvičení z analytické chemie, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah cvičení:Úloha č. 1: Stanovení železa ve vodě spektrofotometricky.Úloha č. 2: Stanovení disociační konstanty a dalších charakteristik acidobazického indikátoru spektrofotometricky.Úloha č. 3: Stanovení kyseliny octové a kyseliny chlorovodíkové alkalimetric-kou titrací s potenciometrickou a konduktometrickou indikací.Úloha č. 4: Stanovení fluoridů v zubní pastě metodou přímé potenciometrie pomocí fluoridové iontově selektivní elektrody (F-ISE).Úloha č. 5: Stanovení fenolu a ?-naftolu ve vodě metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie na obrácených fázích se spektro-fotometrickou detekcí v ultrafialové oblasti (RP-HPLC-UV).Úloha č. 6: Stanovení hořčíku a vápníku v minerální vodě metodou atomové absorpční spektrometrie s plamenovou atomizací (FA-AAS).Úloha č. 7: Kalibrace mikropipet.

Literatura

Barek J., Opekar F., Štulík K.: Elektroanalytická chemie, Karolinum, Praha 2005. Bartušek M., pazourek J.: Základy metod analytické chemie, Brno 2002. Černohorský T., Jandera P.: Atomová spektroskopie, Univerzita Pardubice, Pardubice 1997. Holzbecher Z. Churáček J. a kol.: Analytická chemie, SNTL, Praha 1987. Churáček a kol.: Analytická separace látek, SNTL, Praha 1990. Jandera P: Atomová a molekulová spektroskopie se zaměřením na analýzu kontaminantů. Díl B - Molekulová spektroskopie, Univerzita Pardubice, Pardubice 1999. Nováková L., Douša M a kol.: Moderní HPLC separace v teorii a praxi I., Praha 2013. Nováková L., Douša M a kol.: Moderní HPLC separace v teorii a praxi II., Praha 2013. Štulík a kolektiv: Analytické separační metody, Karolinum, Praha 2005.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

Ing. David Kahoun, Ph.D.

Vyučující

Ing. David Kahoun, Ph.D.