Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemické výpočty a názvosloví (UCH / 107)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCH / 107 - Chemické výpočty a názvosloví, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Řešení chemických výpočtů, základní pojmy, zopakování a rozšíření znalostí názvosloví anorganické a organické chemie a to jak v češtině tak v angličtině. V rámci cvičení budou řešeny modelové úlohy věnované přípravě roztoků, výpočtům koncentrací, složení a ředění roztoků, pH. Pozornost bude věnována procvičení stechiometrie a vyčíslování chemických rovnic. Studenti budou podrobně seznámeni s Lambertovým - Beerovým zákonem a jeho aplikacemi v chemických laboratořích.

Literatura

http://dbhs.wvusd.k12.ca.us/webdocs/Nomenclature/Nomenclature.html. http://science.widener.edu/svb/pset/nomen_a.html. http://science.widener.edu/svb/pset/nomen_b.html. http://www.chem.qmul.ac.uk/iupac/. http://www.shodor.org/unchem/basic/nomen/index.html. J. Klikorka, J. Hanzlík:. Názvosloví anorganické chemie, Academia, Praha 1987. Blažek J.:. Přehled chemického názvosloví, SPN, Praha 2004. P. Matějka, a kol.:. Příklady z obecné chemie, UK v Praze, Karolinum, Praha 1999. P. Coufal, a kol.:. Seminář z analytické chemie, UK v Praze, Karolinum, Praha 2003. Z. Mička, a kol.:. Základní pojmy, příklady a otázky z anorganické chemie, UK v Praze, Karolinum, Praha 2003.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

RNDr. Karel Lichtenberg, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Šárka Klementová, CSc.RNDr. Karel Lichtenberg, CSc.