Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do toxikologie (UCH / 112)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UCH / 112 - Úvod do toxikologie, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie toxikologie, základy toxikologie a vymezení pojmů. Obecná toxikologie. Zjišťování toxicity látek. Interakce toxických látek s živým organismem. Toxikokinetika. Informační zdroje v toxikologii a regulace práce s jedy. Bezpečnost v chemické laboratoři, chemické havárie. Právní předpisy v oblasti chemických látek. Významné skupiny toxických látek anorganických a organických. Bojové otravné látky. Rostlinné a živočišné a mikrobiální toxiny. Potravinová aditiva. Základy ekotoxikologie.

Literatura

Horák J.,Linhart I.,Klusoň P.: Úvod do toxikologie a ekologie pro chemiky, VŠCHT Praha 2010. Linhart I.: Toxikologie interakce škodlivých látek s živými organismy, jejich mechanismy, projevy a důsledky, VŠCHT Praha 2012. Paleček J., Linhart I., Horák J.: Toxikologie a bezpečnost práce v chemii, VŠCHT Praha 1999. PATOČKA, J. A kol.:. Vojenská toxikologie. Praha, Grada, 2004. PATOČKA, J.:. Úvod do obecné toxikologie. Praha, Manus, 2003. PROKEŠ, J. A kol.:. Základy toxikologie. Praha, Galén, 2005.

Požadavky

Periodicita: kurz běží v každém akademickém roce.Povinná prerekvizita: UCH 006.Doporučené prerekvizity: UCH 104, UCH 031.

Garant

Ing. Gabriela Strnadová

Vyučující

Ing. Gabriela StrnadováRNDr. Ján Štěrba, Ph.D.RNDr. Ján Štěrba, Ph.D.