Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pružnost a pevnost 2 (UFY / PP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UFY / PP2 - Pružnost a pevnost 2, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Opakování PP I.2. Křivé pruty (tenké/tlusté), staticky určité, staticky neurčité a rámy.3. Silnostěnné válcové nádoby, rovnováha, diferenciální rovnice, napětí, pevnostní podmínky a deformace.4. Nalisované silnostěnné nádoby, únosnost, přesah a kontrola odlehčeného stavu.5. Rotující tenké kotouče, rovnováha, rovnice, napětí. Tenké kruhové desky, rovnováha elementu a diferenciální rovnice.6. Tenké kruhové rotačně symetrické desky, deformace a složitější případy desek.7. Prostorová napjatost, rozšířený Hookův zákon a matematická teorie pružnosti.8. Energetické metody v pružnosti a jejich aplikace na výpočet vzpěru.9. Kombinace vzpěru s ohybem, řešení diferenciální rovnice a přibližné metody výpočtu.10. Plasticita - pojmy, plasticita při jednoosé napjat., krut a ohyb, princip minima a vznik plasti.mechanismu.11. Plasticita při víceosé napjatosti, podmínky plasticity a řešení úloh.12. Numerické metody v pružnosti a pevnosti a základy lomové mechaniky.13. Experimentální metody v pružnosti.

Literatura

Michalec, J., a kol.: Pružnost a pevnost I, Vydavatelství ČVUT v Praze 2006/2008. Michalec, J., a kol.: Pružnost a pevnost II, Vydavatelství ČVUT v Praze 2006. Řezníček, J., Řezníčková, J.: Pružnost a pevnost v technické praxi - Příklady II, Vydavatelství ČVUT 2006. Valenta, Fr., a kol.: Pružnost a pevnost III, Vydavatelství ČVUT v Praze 2006.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízen v každém akademickém roce. Kurz poběží poprvé v akademickém roce 2016/2017.

Garant

prof. Ing. Milan Růžička, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Milan Růžička, CSc.prof. Ing. Milan Růžička, CSc.