Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální reaktor (ÚJV Řež) (UFY / REZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UFY / REZ - Experimentální reaktor (ÚJV Řež), Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:1. Řetězová štěpná reakce a parametry popisující činnost reaktoru2. Dynamika a řízení jaderných reaktorů3. Základy techniky jaderného reaktoru4. Typy jaderných reaktorů současných a budoucích5. Detekce ionizujícího záření6. Dozimetrie na jaderných zařízeních7. Jaderná bezpečnost a radiační ochrana při provozu jaderných reaktorů8. Nakládání s jaderným materiálem9. Vliv provozu jaderných reaktorů na životní prostředí10. Specifika výzkumných a experimentálních reaktorů11. Spektrometrické laboratoře na LR012. Popis výzkumných úkolů řešených na experimentálním reaktoru LR013. Seznámení s činnostmi provozovanými na ÚJV Řež a.s. a CV Řež s.r.o.Obsah cvičení:Součástí předmětu budou exkurze na reaktoru LR0 v návaznosti na přednášené téma - jaderný reaktor, části aktivní zóny, operátorovna reaktoru, systém řízení a ochrany reaktoru, spektrometrická laboratoř směsných polí n-g, laboratoř gama-spektrometrie pro monitorování palivových článků

Literatura

Heřmanský, B.: Jaderné reaktory, Praha, SNTL, 1981. Učební texty a soubory otázek pro přípravu a zkoušky vybraných pracovníků výzkumných jaderných zařízení, SÚJB, Praha, 2004. Zeman, J.: Fyzika reaktorů, Praha, ČVUT, 1990.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízen v každém akademickém roce.

Garant

Ing. Marie Švadlenková, CSc.

Vyučující

Ing. Vlastimil JuříčekIng. Marie Švadlenková, CSc.Ing. Vlastimil JuříčekIng. Marie Švadlenková, CSc.